top of page

9 raons per escollir joguinasostenible.cat

Actualizado: 15 abr 2021

Les joguines de fusta són definitivament més cares que les de plàstic. Per a molts, això es motiu suficient per descartar-les, i continuen amb models de consum més propis del segle XX que del segle XXI.


Molt probablement, si estàs llegint això serà perquè, com nosaltres, et preocupa el món en el que vivim. I no només a nivell medi-ambiental (que ens preocupa molt!) si no com a societat de consum, immediatesa i la poca o nul·la capacitat més enllà del nostre present.


Ara us donarem 9 raons per les quals t'agradarà molt el nostre projecte, i formar part d'una comunitat responsable, coherent envers el medi ambient.


1. És econòmic

Sí. Sembla contradictori que comencem per aquí. Però és que realment, és econòmic. Quantes vegades has entrat en una tenda de joguines meravellosa, t'has enamorat de tot el que hi ha (i no en parlem del teu infant!)i quan has mirat l'etiqueta del preu has dit: Ostres! Doncs com a molt, podrem agafar una coseta...


Amb joguinasostenible el teu infant podrà gaudir de moooltes joguines d'aquesta tenda, i nomès per, per exemple, 10€ al mes, tenir un grapat de joguines noves cada 3 mesos. Ja ens hagués agradat que això existís en els nostres temps!!


2. Joc de qualitat

Les joguines que presentem han estat seleccionades pel nostre equip de professionals: mestres, psicòlegs, pares i mares, i els més professionals de tots: els nens i nenes!

L'avaluació del nostre equip ens ha permès seleccionar joguines variades que són adients per a cada etapa del creixement del teu fill o filla. A més, cada cistell va acompanyat d'un petit ''full de ruta", amb moltes idees per a utilitzar les joguines que heu llogat! De ben segur el teu infant tindrà molts més recursos creatius que nosaltres, i de mica en mica anireu trobant idees pròpies, però com diem nosaltres: compartir és guanyar!


3. Valor educatiu


Amb els cistells de joguinasostenible, no nomès ens ho passarem bé, aprendrem valors, desenvoluparem tot tipus d'habilitats i treballarem emocions i altres àrees de creixement personal.


Pensem que si de ben petits, ensenyem a la pròxima generació a consumir diferent, (amb les seves pertenences més preciades!!!) és possible que realment puguem fer un canvi significatiu en aquest món.


4. Guanyem espai i ordre a casa


Som autèntics hoarders! Tenim les nostres llars plenes de coses que no necessitem: roba que fa anys que no ens posem, decoracions de les que ens hem cansat i guardem als armaris, puzzles que ja hem fet i no tornarem a fer mai més, ... i està clar, joguines de quan els nostres fills o filles eren petits amb les que ningú juga, però de les que ens és difícil desfer-nos-en. És més, moltes vegades els nanos tenen taaantes opcions dins les seves capses de joguines, que no recorden com jugar amb la meitat d'elles!


5. L'emoció de tenir joguines noves cada dos per tres


Tots hem passat per la infància. I tots hem guadit de l'alegria de veure un nen o nena amb una joguina nova. L'explorem, aprenem un joc nou, descobrim un nou món. Malhauradament, en molts casos això es redueix a inundar els infants amb regals el dia de Nadal, o el seu aniversari, arribant molts cops a un punt de saturació, en el que no són capaços d'assimilar tot el que han rebut. I molts pares i mares, el dia de Reis, comenten: li vam regalar una pila de coses, i al final es va passar tot el dia jugant amb el que menys ens esperàvem! I això ens porta a la propera raó.


6. No utilitzem joguines "comercials"


20 de desembre. Encenem la tele i tot són anuncis comercials de joguines. Anuncis que, en general, nomès busquen vendre un producte, són molt persuassius, i donen idees equivocades als infants: es creen expectatives, veuen un món de diversió i fantasia, amb molts colors i sorpreses, però quan la joguina arriba.... no saben com jugar amb ella. És una decepció. En un primer moment, hi veiem l'eufòria d'aconseguir algo desitjat, però en obrir la capsa, montar les peces, i veure que no és realment com ens imaginàvem...perdem l'interès. I anem a la recerca d'alguna altra cosa que realment ens estimuli i ens entretengui. És evident que hi ha ocasions en que aquest tipus de joguines proporcionen també alegria i bons moments, no volem 'demonitzar' ni criticar actituds i accions que, al cap i a la fi, una vegada o una altra tots hem fet, però sí potser com a adults prendre consciència del que estem comprant, i de si realment és el que l'infant necessita, li agrada, o no és més que un miratge, una il·lusió creada per un molt bon equip de màrqueting.



7. Aprenem a dir adéu a les coses


Sí. Com ja hem dit abans, és difícl desfer-nos de segons quines coses. I és per auixò que creiem que inculcant des de ben petits el concepte de que podem gaudir d'un objecte durant un temps, i quan no el necessitem més no fa falta que el llencem o l'apartem, sinó que el podem donar a una altra persona, o anant encara més enllà, que no és veritablement "nostre"

8. Formem part d'una comunitat


Hi ha moltes famílies que, com vosaltres, creuen en aquest projecte, i tots formareu part d'un club molt especial. Us animem a tots a compartir amb la resta les vostres experiències amb les joguines, donar-vos idees els uns als altres de com els vostres nanos s'ho han passat super amb aquestes joguines. De ben segur que teniu uns nens i nenes meravellosos que sabran treure'n el màxim profit!


9. És sostenible!


Si heu arribat fins a aquest punt, de ben segur ja heu arribat a aquesta conclusió vosaltres mateixos: prenem molta cura de que tots els proveïdors utilitzin materials sostenibles, com fustes de boscos protegits, així com processos i polítiques que vagin d'acord amb la nostra filosofia.

4 visualizaciones0 comentarios

Entradas Recientes

Ver todo

Comments


Publicar: Blog2_Post
bottom of page